Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Vízimalom Panzió Étterem és Kemping Erdei Iskola
Cím: 4944 Túristvándi, Malom u. 3.Email: turvizimalom@freemail.hu
Web: www.turvizimalom.huTelefon: (06-30) 289-9808, (06-44) 721-082, (06-30)348-6267
Gps: 48.04692841 , 22.64309120

Bemutatkozás

A híres vízimalom mellett, a Túr folyócska partján egy csendes hely a pihenésre, ahol egész évben szeretettel várjuk kedves vendégeinket. Az Erdõhát (Szatmári síkság) legérintetlenebb és leglátványosabb faluja Túristvándi. A község és környéke bõvelkedik látnivalókban, érdekességekben. A település leghíresebb mûemléke a Mária Terézia korában épült vízimalom. Mellette magasodik a vele közel egyidõs óriás platánfa. A vízimalom mögött buján tenyészõ tölgyerdõ védettséget élvez. A falu központjában áll a gépészkovács ház, ahol a kis Móricz Zsigmond lakott 5-7 éves korában. A házat mûemléktábla jelzi.
A Túr folyócska mentén megbúvó, 40 fõt befogadó panzió és a 100 fõt befogadó, csodálatos környezetben lévõ kemping nagyszerû lehetõséget nyújt a pihenésre. A Túr több kilométeres szakasza félkaréjban kacskaringózva keretezi Túristvándit.
A folyó nyugodt vizére hajló galériaerdõ fái hûs árnyat biztosítanak a vizek szerelmeseinek és a biológia iránt érdeklõdõknek. Páratlan szépséget hordoz a folyó gazdag élõvilágának látványa.
Van itt sárga nõszirom (Iris Pseudacorus), virágkáka (Butomus Imbellatus), és a fokozottan védett tündérrózsa (Nymphea Alba). A part mentén gyógynövények garmadáját gyûjthetik be a természetes gyógymódok hívei, avatott szakember közremûködésével.
A kenus és kerékpártúrára vágyók pontos eligazítást kaphatnak a panzióban. A kempingben a kikapcsolódást a fürdõhely és a sportpályák (foci, röplabda, kosárlabda), lengõteke, pingpongasztal biztosítják. Vállaljuk erdei iskolák, kézmûves és alkotótáborok, irodalmi túrák, táncházak, nyári táborok, családi és vállalati rendezvények stb. szervezését, rendezését.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink